BESPLATNA DOSTAVA PREKO 6000 RSD
Avada Classic Shop

Нема на залихама

Patrone za nalivpero Parker Royal Quink Blue Washable

516,00 RSD

Нема на залихама

Нема на залихама

Patrone za nalivpero Parker Royal Quink Blue Standard – WASHABLE

  • Boja: Plava.
  • Pakovanje: 5 patrona u kutiji.
  • Mastilo je perivo (washable) i brzo se suši.
  • Telo patrone je izrađeno od HDPE (polietilena visoke gustine).
  • Pakovanje: Blister/Kutija.
  • Šifra: PK50208 / 1950208.

 

Share

Patrone za nalivpero Parker Royal Quink Blue Washable

U slučaju da niste znali, patrone sa mastilom je izumeo i patentirao Parker.

Prvi put se pojavio na tržištu 1960. godine isporučivanjem olovaka iz serije Parker 45.  Nazvane tako da je mogla da uđe u „igru“ doskočice, što se više šali i ozbiljnije upućuje na patrone pištolja Colt 45.  Zvali su se i patrone sa mastilom (prevođenjem reči „kolica“ sa engleskog). Da ne bi prevazišli originalnost, korisnici germanofila nazivaju ih pokroviteljima (prevod nemačke reči patrone), u stvarnosti je to isti proizvod.

Njihovim lansiranjem na tržište uvodi se novi marketinški koncept. Naime koncept “patrona” za jednokratnu upotrebu. Ideja je javnosti pala na pamet ubrzo nakon pojavljivanja upravo zbog praktičnog i brzog načina upravljanja ubacivanjem olovke u mastilo. Još jedna jedinstvena karakteristika Parker patrona je to što oni jedini (u standardnoj verziji) na tržištu imaju dva odeljka.  I to: jedan uobičajen i jedan dodatni (poput dodatnih rezervoara za gorivo u automobilima). Ta dva odeljka su odvojene vrlo finom membranom koja se energičnim udarcem “čvrgom” nanetog na kertridž lomi i omogućava vam da napišete još dve stranice.

Olovke iz kompanije Parker rade isključivo sa Parker patronama.

I ne podudaraju sa drugim modelima, drugih brendova. (veličina prečnika kontaktne površine patrone sa jedinstvenim modulom „kanalizacionog“ mastila za olovku). Parker je pribegao ovom standardu, posebno kako bi se osiguralo da se pridržavate upotrebe kvalitetnog mastila, koje ne dozvoljava kapilare modula za dovod mastila olovke da se začepe. Kao i kod mastila Parker Quink, koriste se dve vrste brzosušećeg mastila na bazi pigmenta.  Naime „perivo“ ili perivo mastilo i „trajno“ mastilo. Standardne patrone dolaze u pakovanju i imaju pet komada po setu (prikazana cena se odnosi na komplet od pet komada). A mini kertridži takođe upakovani u karton su šest po setu (prikazana cena se odnosi na komplet od šest komada ).

A u slučaju korišćenja patrona, periodično se preporučuje (svaka dva ili tri menjanja patrona) da se olovka očisti pod hladnom vodom (nikada vrućom). Čišćenje se takođe može izvršiti potapanjem modula za snabdevanje olovke na 15 minuta u posudu sa rastvorom za čišćenje kapilara sa mastilom. Preporučujemo rastvor za čišćenje Rotring , nakon čega se olovka ispire pod mlazom hladne vode.

Patrone za nalivpero Parker Royal Quink Blue Washable su proizvedene u Francuskoj.

Kupcima ovog proizvoda, takođe se svidelo

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Patrone za nalivpero Parker Royal Quink Blue Washable“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Go to Top