1888

NAŠA PRIČA POČINJE

Sa 25 godina, George prijavljuje  svoj prvi patent za olovku i počinje priču o PARKER -u, filozofijom: „Uvek će biti moguće napraviti bolju olovku“

1894

VELIKI PROBOJ U INDUSTRIJI OLOVAKA

George Safford Parker izumeo je pionirski sistem protiv curenja, ‘Lucki Curve’, drugi patent kompanije PARKER i veliki napredak.

1906

UMETNOST

Inspirisane pokretom u stilu secesije, zlatne i srebrne olovke PARKER su lansirane i postaće vredni kolekcionarski predmeti.

1914

ZA KRALJA I OTADŽBINU

PARKER-ova `Trench Pen` je namenjen vojnicima. Olovka koristi patrone sa suvim mastilom koje se aktiviraju dodavanjem vode. Ove godine kompaniji se pridružuje i Russell Parker.

1918

BREND OD MILION DOLARA

PARKER -ova prodaja prvi put premašuje iznos od milion dolara.

1921

IKONA JE ROĐENA

PARKER lansira Duofold, veliku, odvažnu olovku premijske cene koja osvaja duh dvadesetih. Ubrzo nakon toga, Duofold postaje svetski poznat sa „Big Redom“ zbog svoje nove jarko narandžaste boje i 25-godišnje garancije.

1928

PROBOJ U DIZAJNU

Duofold olovka je sada napravljena od prelepog i izdržljivog novog plastičnog materijala za koji je dokazano da odoleva pucanju i lomljenju, bilo da je pao iz aviona ili na dno Velikog kanjona. PARKER uvodi inovacije u marketing i oglašavanje.

1931

FORMULA #1022

Prvi proizvod odeljenja za istraživanje PARKER stiže na tržište. Nakon tri godine i 1021 eksperimenta, stiže brzosušeće mastilo ‘Quink’ (formula #1022). Ovo je prvo mastilo za olovke koje se brzo suši na papiru i ne treba mu upijanje.

1933

`VAKUMATIC` Olovka

Vacumatic olovka razvijena je zajedno sa sada poznatom klipsom u obliku strele PARKER koju je dizajnirao Joseph Platt. Inovativna olovka može da poseduje dvostruko više mastila u poređenju sa olovkama svog vremena i ima vidljivi rezervoar mastila.

1939

NAGRADA ZA AERODINAMIČKI DIZAJN

Kako bi obeležili 51. godišnjicu kompanije, Parker 51 je razvijen 1939. i 1940. godine, a lansiran 1941. Nadahnut strašću Kennetha Parkera prema aerodinamici aviona, pojavljuje se „Kao olovka sa druge planete“. Dobitnik je nagrade za najbolji dizajn i verovatno je jedno od najboljih pera 20. veka.

1945

VREME MIRA

Predaju Nemačke u II svetskom ratu potpisuje se sa olovkom Parker 51 koji je generalu Dvightu D. Eisenhoveru ustupio njegov prijatelj Kenneth Parker. General Douglas MacArthur koristi Duofold da potpiše japansku predaju.

1954

JOTTER JE ROĐEN

Počinje proizvodnja Jotter PARKER hemijske olovke. Jotter se prodaje u 3,5 miliona primeraka u prvoj godini i ostaje popularan i danas.

1957

ČUVENA PARKER STRELA

Dizajnirao Joseph Platt 1933. godine, istaknuti dizajner tridesetih godina prošlog veka, čuvena Parkerova strela inspirisana je strašću Kennetha Parkera prema revolucionarnom transportu i vazduhoplovstvu. Prvi put predstavljen kao isečak na vakuumskoj olovci, on simbolizuje PARKER-ov pionirski stav. Godine 1957. postao je simbol brenda, a evoluiran je 2015. kako bi odgovarao savremenim standardima sofisticiranosti i luksuza brenda.

1962

KRALJEVSKO PRIZNANJE

Kraljica Elizabeta II dodeljuje PARKER-u kraljevski žig, postajući zvanični dobavljač pisaćih instrumenata za Kraljevsko domaćinstvo.

1964

ORIGINALNA DRUŠTVENA MREŽA

Otvara se Svetski sajam u Njujorku. PARKER-ov štand sadrži IBM računar koji se podudara sa „prijateljima olovke“ iz celog sveta, postajući tako originalna društvena mreža.

1969

VELIKI KORAK ZA ČOVEČANSTVO

U znak sećanja na američko sletanje na Mesec, stvoreno je posebno izdanje PARKER Classic. Olovka je sadržala malu količinu mesečeve prašine.

1970

SVEMIRSKA OLOVKA

PARKER lansira T-1 olovku. Napravljena u potpunosti od titanijuma, postala je poznata kao „svemirska olovka“.

1981

KRALJEVSKO VENČANJE

U čast kraljevskog venčanja princa Čarlsa, princa od Velsa, ledi Dajani Spencer, PARKER izdaje jedinstveno ograničeno izdanje Parker 105.

1987

U OLOVCI JE MOĆ

Četiri jedinstvene olovke Parker 75 od srebra izrađene su po meri. Olovke su namenjene za potpisivanje Ugovora o srednjem nuklearnom naoružanju. Američki predsednik Ronald Regan i sovjetski sekretar Mihail Gorbačov 8. decembra.

1990

KRALJEVSKO PRIZNANJE

PARKER dobija drugi kraljevski žig od Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa od Velsa.

1993

RODIO SE SONNET

Pojavljuje se prva verzija Sonneta, nastavljajući upotrebu uzorka ‘Cisele’ iz originalnog Parkera 75.

1996

SEĆANJE NA NORMANA ROCKVELLA

Prigodno Duofold izdanje predstavljeno je olovkom u čast američkog umetnika Normana Rockvella, koji je za PARKER proizveo nekoliko umetničkih dela 1929.

2009

PARKER PREMIER SERIJA JE ROĐENA

Parker Premier je lansiran, koristeći inovativne i estetske materijale.

2011

JOŠ JEDNA INOVACIJA

Parker 5th tehnologija zajedno sa Parker Ingenuiti predstavlja revoluciju u industriji olovaka inovativnim načinom pisanja.

2013

REČI ZA BUDUĆNOST – PARKEROVA 125. GODIŠNJICA

PARKER slavi čin pisanja prikupljanjem, izlaganjem i deljenjem pisanih reči svetskih i lokalnih lidera, misli koje inspirišu, prolaze kroz vreme i putuju po nacijama za buduće generacije.

2015

ZA BOLJE RAZMIŠLJANJE

PARKER najavljuje poboljšanja kod kolekcija Duofold i Sonnet zajedno sa povišenim novim shvatanjem identiteta brenda PARKER, podstičući ljude da usporavaju, organizuju svoje misli i prihvate bolje razmišljanje.