Ove godine (2021)  navršava se 100 godina od lansiranja kultnog Parker Duofold nalivpera i u znak proslave čitavog jednog  veka izvrsnosti, Parker ponosno poštuje tradiciju ovog finog instrumenta za pisanje izdavanjem seta Duofold 100 Limited Edition.

Stvoren tokom „bučnih i urlajućih dvadesetih“, Duofold je oličavao buran stil i smele stavove te davne decenije. Duofold je obeležio rane 20-e godine prošlog veka i perioda ekstravagantne kulture, vremena kada je javnost prihvatila nove stilove i odbacila mnoge tradicionalne kodove. Bilo je to doba oličeno u pokretu Art Deco i prvi „Big Red“ Duofold predstavljao je duh tog doba. Duofold 100 odaje počast hrabrom i progresivnom duhu tog vremena, modernom interpretacijom tri njegova najpoznatija modela: Big Red, Black i Blue Lapis Lazuli. Inspiracija završne obrade 3 olovke datira od originalnih olovaka iz 1921. i 1927. godine, Big Red (1921), Black (1921) i Lapis Lazuli (1927).

Još u junu, događaj lansiranja Duofold 100 osvojio je Šangaj.

Pogledajte naše najvažnije trenutke, uključujući scene iz Parkerovog putujućeg muzeja do iskustva Duofold 100 iz prve ruke.

Pridružite nam se dok Džefri S. Parker, praunuk Džordža S. Parkera, uranja u bogatu istoriju Duofold-a da bi otkrio kako je u burnim 1920-im Duofold zauvek uzdrmao tržište finog pisanja – od lansiranja Big Reda do inovativnih i smelih reklamnih trikova koji su privukli pažnju sveta.

Uronite u priču o nasleđu iza ovog zaista legendarnog pera dok slavimo 100 godina Duofold-a.